Joh! 'Weldoener' Bill Gates werd afgeperst door pedofiel Jeffrey Epstein
(Steve Jurvetson/Flickr.com CC BY 2.0)
Ah, de wondere wereld van de rijken en machtigen, waar zelfs het edele kaartspelletje bridge een rol speelt in schandalen die de tabloids doen oplichten als kerstbomen. Wat zijn we toch dol op onze miljardairs, hun schuinsmarcheerderij en de gekke capriolen van hun afpersers. Zelfs Bill Gates, de briljante tech-maestro, de vermeende kampioen van het volk en de weldoener van de wereld, ontsnapt niet aan deze smeuïge mix van roddels en intrige.
Zoals een recent artikel in de Wall Street Journal onthult, had de beruchte vrouwenhandelaar Jeffrey Epstein een paar azen in zijn mouw. Volgens de krant gebruikte hij informatie over Gates' affaire met de Russische bridge-speler Mila Antonova om de Microsoft-miljardair te bedreigen. Ho, stop, wacht even... een affaire? Met een Russische bridgetalent? Oh Bill, je romantische hart heeft je toch in de problemen gebracht.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De zaak dateert al van 2010, maar kwam pas recent aan het licht. Epstein wilde dat Gates in 2013 investeerde in een liefdadigheidsfonds van meerdere miljarden dollars. Gates, een man met principes, weigerde. Toen speelde Epstein zijn kaarten uit. Hij stuurde Gates een e-mail waarin hij suggereerde dat hij wist van de affaire en dreigde die bekend te maken.
Antonova, de dame in kwestie, ontmoette Epstein later, rond 2013, toen ze geld probeerde in te zamelen voor een online bridge platform. Epstein financierde het project niet, maar betaalde wel haar opleiding tot softwareontwikkelaar. Hoe galant van hem.
De chantage kwam pas in 2017, toen Epstein Gates vroeg om de opleidingskosten van Antonova te vergoeden. "Wist je nog van die affaire, Bill?" moet Epstein gedacht hebben. Gates hield echter voet bij stuk en betaalde niet. "Meneer Gates heeft nooit financiële banden gehad met Epstein", aldus zijn woordvoerder.
Het is toch grappig, vind je niet? Bill Gates, de man die de technologische revolutie ontketende, wordt in een hoek gedreven door Jeffrey Epstein, een man wiens reputatie net zo smerig is als de achterkant van je toetsenbord.
Maar laten we de heldin van het verhaal, Mila Antonova, niet vergeten. Deze brugwonder probeerde een fatsoenlijke startup te lanceren, maar eindigde in een web van roddels, afpersing en schandalen. Het lijkt erop dat de brugwereld even onvoorspelbaar is als het eigenlijke kaartspel.
Dus, daar heb je het, dames en heren. De morele van het verhaal is eenvoudig: als je ooit miljardair wordt en denkt aan een affaire, speel dan gewoon geen bridge. Misschien is een goed potje schaak veiliger. Of beter nog, probeer Monopoly. Maar pas op, zelfs dan moet je nog oppassen voor afpersers. Want je weet nooit wie er kennis neemt van je ondeugende spelletjes en je plannen voor een nieuw hotel op de Kalverstraat.
Misschien is de echte les hier wel dat we ons allemaal, zelfs de rijkste en slimste onder ons, moeten gedragen. Een beetje minder bridge, een beetje meer integriteit. Wat dacht je daarvan, Bill? Zelfs als je aan de top van de wereld staat, kunnen slechte beslissingen je als een slordige bluf in poker hard treffen.
Dus onthoud, ongeacht hoeveel geld of macht je hebt, het is niet de moeite waard om je reputatie, je waardigheid en het vertrouwen van de mensen om je heen te riskeren voor een paar geriskeerde kaarten in een bridge-spel. Want zoals we allemaal weten, is het in het spel, en in het leven, niet altijd de beste hand die wint, maar de speler die zijn kaarten het beste weet te spelen.
Dat gezegd hebbende, is het misschien ook een goed moment om eens kritisch naar onze helden te kijken. Als de geruchten waar zijn, dan moeten we misschien de geeks van hun voetstuk halen en ze eraan herinneren dat ze, net als ieder van ons, ook maar gewoon mensen zijn.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
En aan Epstein... tja, daar valt niet veel aan toe te voegen. Zijn acties spreken voor zichzelf, net als zijn tragische einde. Laten we hopen dat de schade die hij heeft aangericht ons allemaal herinnert aan de waarde van integriteit, zelfs in de schijnbaar onschuldige wereld van bridge.
Dus tot slot, de volgende keer dat je een spelletje bridge speelt, denk dan aan Bill Gates en deze bizarre saga. Misschien kan het je eraan herinneren dat zelfs het meest onschuldige spel niet zonder consequenties is. En als je ooit in de verleiding komt om je eigen regels te overtreden, denk dan aan Epstein en aan de prijs die hij heeft betaald voor zijn manipulatieve spelletjes. Soms zijn de hoogste inzetten immers niet te vinden op het speelveld, maar in ons eigen leven.